Update vanaf 6 juli de Loca app om toegang te blijven houden. Voor Loca 2 gebruikers is de bewegingsdetectie vanaf dan ook beschikbaar. Meer info hier.

Klantverhaal: Wim Verhuur

Met ruim 7000 machines in de portefeuille van Wim Verhuur, is het bedrijf een van de grootste verhuurbedrijven op het gebied van machines in heel België. Wim Verhuur verhuurt alle denkbare machines: van bouwmachines, tot hoogtewerkers, machines voor grondverzet en machines die door hoveniers worden gebruikt bij het aanleggen van tuinen. “In ruim drie jaar tijd is onze vloot uitgebreid met ruim 2000 machines”, aldus eigenaar Wim Van Nuffelen van Wim Verhuur.

Opschalen vloot zorgt voor uitdaging

Tegelijkertijd ligt hier voor ons een grote uitdaging geeft Wim van Nuffelen aan tijdens een gesprek met Hugo Kampman. “De uitbreiding van onze vloot met ruim 2.000 machines in een kort tijdsbestek van 2 jaar, zorgt er voor dat we overzicht willen houden waar onze ruim 7000 machines zich bevinden. Het liefst met 1 druk op de knop. Ook inzicht in actief en inactieve gebruik van machines zijn voor ons relevante inzichten”.

Betaalbare vorm van asset tracking

We zijn een langere tijd opzoek geweest naar een betaalbare vorm van asset-tracking, waarbij een korte return on investment één van de belangrijke pijler was. In september 2021 zijn we in aanraking gekomen met Loca. Een vorm van asset-tracking waarbij wij als bedrijf niet vastzitten aan maandelijkse datakosten. Dit is één van de redenen dat wij grootschalige toepassing van asset-tracking binnen ons bedrijf nog niet hebben toepast, simpelweg omdat het hierdoor té kostbaar werd. De asset-tracker van Loca biedt hierin een ideale uitkomst!

Uitstekende gebruikerservaring Loca

In december 2021 zijn wij gestart met een korte pilot met Loca. We hebben over een periode van 3 maanden de Loca gps-tracker uitgebreid getest. Na enkele weken kwamen we al tot de conclusie dat Loca een ideale uitkomst is voor onze business. Het scheelt onze collega’s op de werkvloer enorm veel tijd. Ze hebben met 1 blik zicht op de locaties van onze machines. Ook hebben wij processen nog efficiënter kunnen opzetten en met 1 blik in de app heb ik inzicht in actief en inactief gebruik van onze vloot.

Na succesvolle pilot maken we gebruik van Loca

Na een succesvolle pilot zijn wij Loca op een grootschaligere manier gaan toepassen binnen ons bedrijf. We hebben nu ruim 1.000 machines voorzien van Loca. Tijdens de aankomende bouwvak wordt een ander gedeelte van onze vloot aan machines uitgebreid met Loca. Het bevestigen van de tracker op onze machines is in nog geen 2 minuten gebeurt, het is echt een kwestie van Plug & Play!

Loca is dé ideale uitkomst voor bedrijven die hun machines of goederen willen voorzien van betaalbare, maar zeer nauwkeurige IoT tracking.

Scroll naar boven