Klantverhaal: Christeyns

Christeyns optimaliseert en continueert logistieke flow met Loca Asset tracking

Christeyns levert hygiëneoplossingen voor o.a. professionele textielverzorging, de voedselverwerkende industrie, retail en de professionele schoonmaaksector.

Inzicht in locatie van onze drumtainers zorgt voor continue flow in de rest van de ketens

“Bij het leveren van vloeibare reinigingsmiddelen wordt bij grote hoeveelheden gebruik gemaakt van drumtainers. In deze drumtainers worden drums van circa 200 liter geplaatst. De drumtainer fungeert gelijk als opvangbak in geval van een lekkend vat en daardoor is er op locatie bij de klant geen lekbak meer nodig. Een win-win situatie”.

Wat was de uitdaging voor Christeyns?

Voor Christeyns is het van belang dat er bij nieuwe orders altijd voldoende drumtainers beschikbaar zijn om aan de vraag van klanten te voldoen. In het verleden kwam het wel eens voor dat er té veel drumtainers bij onze klanten bleven staan. Dit zorgde er voor dat we te weinig drumtainers op voorraad hadden om aan de vraag van nieuwe orders te voldoen. “Als er te weinig drumtainers beschikbaar zijn kan dit gevolgen hebben voor de rest van de keten”, aldus Eelco-Jan Vlietstra van Christeyns.

Met locatie gegevens de efficiëntie van onze drumtainer vloot maximaliseren

Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen was het voor Christeyns van groot belang om inzicht in de locatie van de drumtainers te krijgen. Door iedere drumtainer te voorzien van een Loca gps-tracker, weet onze afdeling inkoop en logistiek exact hoeveel drumtainers er op een bepaalde locatie aanwezig zijn.

“Op basis van deze data kan de afdeling customer services gericht contact opnemen met de klant met de vraag om een aantal drumtainers retour te sturen. Omdat deze slimme locatie-data nu voorhanden is, kunnen we zorgen voor een continue beschikbaarheid van drumtainers en voorkomen we vertraging in de rest van de keten.”

Waarom heeft Christeyns gekozen voor Loca?

“Wij zijn om een aantal redenen in zee gegaan met Loca. De belangrijkste reden is dat we met Loca weten waar we aan toe zijn. Geen losse maandbedragen maar een vaste all-in prijs. Daarnaast hoeven we vanwege de lange batterijduur van maar liefst 3 jaar de trackers niet om de zoveel maanden te vervangen of op te laden. Na 3 jaar kunnen we de batterij van de Loca 2 eenvoudig vervangen met de optionele Battery Pack. Een slimme oplossing van Loca!”

Bron vermelding afbeeldingen: varibox-ibc.com

Scroll naar boven